• Actuele richtlijnen
  • Opsplitsen in kleinere groepen
  • Op gepaste afstand genieten
  • Hulp en ondersteuning

Blijf genieten van een NKC-groepsreis, ook in coronatijd

De NKC gunt elke kampeerder het gevoel van vrijheid en veiligheid tijdens het ontdekken van nieuwe landen en plekken per camper. Ook in coronatijd en juíst tijdens een NKC-groepsreis. Je kiest ervoor om ontzorgd te worden en onder deskundige begeleiding te genieten van al het moois dat een bestemming te bieden heeft. Daarom vertrekken al onze groepsreizen uiteraard alleen naar en door landen met reisadvies geel van groen.

Is de bestemming 6 weken korter voor vertrek code oranje van rood, dan heb je diverse keuzes zoals de reis om boeken, van kosteloos annuleren. En mocht tijdens de groepsreis blijken dat dit vanwege een eventuele nieuwe lockdown niet kan worden, dan krijg je een deel van de reissom terug.

Met deze 3 extra maatregelen zorgt de NKC ervoor dat je in coronatijd met een gerust hart op reis kunt.

             

1. We volgen de actuele richtlijnen van de autoriteiten in Nederland én het land van bestemming.

De excursies en andere georganiseerde activiteiten tijdens de groepsreis worden uitgevoerd op basis van de richtlijnen van het RIVM, Buitenlandse Zaken en de autoriteiten van het land van bestemming. De ontwikkelingen in Nederland en op de plaats van bestemming worden nauwlettend in de gaten gehouden door de NKC. Zo kan er snel geschakeld worden. Blijkt een excursie of activiteit tijdens de reis door externe omstandigheden toch niet coronaproof te zijn en de NKC kan de activiteit nog kosteloos annuleren, dan krijg je je geld van dit onderdeel terug. Zo doet de NKC er alles aan de veiligheid en gezondheid van de deelnemers te waarborgen.

           

2. Door het unieke concept van de NKC reisbegeleiding zijn er mogelijkheden om de groepen op te splitsen.

Uniek aan de groepsreizen van de NKC is dat er vaak vier reisbegeleiders meegaan. Dat betekent dat het mogelijk is om deelnemers in kleinere groepen op te splitsen. En indien nodig zetten we tegen kostprijs meer bussen in voor de excursies. Zo zorgen we ervoor dat iedere activiteit qua groepssamenstelling zo veilig mogelijk is.

             

3. De NKC biedt hulp en ondersteuning bij repatriëring wanneer dit nodig is.

Wat er onderweg ook gebeurt: de NKC helpt je weer veilig thuis te komen. We ondersteunen je met advies over veilige routes, overnachtingsplaatsen en benodigde doorreisformulieren, mede dankzij onze goede contacten met bijvoorbeeld ambassades. Bij een onverhoopte repatriëring, indien terugreis met camper niet mogelijk is, adviseren we je over een veilige, door NKC Verzekeringen goedgekeurde stallingsplaats. Ook zal de NKC haar uiterste best doen om je dan snel en veilig met een vlucht naar Nederland terug te laten keren.